2020 Resmi Tatil Günleri Ne Zaman?

Reklamlar

Loading

2020 resmi tatil günleri çalışan kesim için çok önemli. 2020 resmi tatillerini listelemeye ve o zamanlar için birkaç öneri de bulunmaya çalıştığım yazıma hoş geldiniz. 2020 Resmi tatil günleri sayesinde seyahatlerinizi önceden organize edebilirsiniz. Ülkemizde dini ve milli bayramlar bir hayli fazla. 2020 resmi tatil günleri de yine bir hayli fazla. O bayramların önüne ardına birkaç gün ekleyip tatil yapmaya bayılırız. O zaman gelsin planlar… 

Beni instagram hesabımdan takip etmeyi unutmayın. Hikayeler ve öne çıkanlarda çok şey anlatıyorum 😉

 

Yılbaşı Tatili: 1 Ocak-5 Ocak (Çarşamba-Pazar) 5 gün. Ek izin 2 gün.

Sömestre Tatili: 18 Ocak-2 Şubat (Ctesi-Pazar) 14 gün

Nisan Ara Tatil: 4 Nisan- 12 Nisan (Ctesi-Pazar) 9 gün

23 Nisan Tatili: 23 Nisan- 26 Nisan (Perşembe-Pazar) 4 gün. Ek izin 1 gün.

1 Mayıs Tatili: 1 Mayıs-3 Mayıs (Cuma-Pazar) 3 gün. 

19 Mayıs Tatili: 16 Mayıs-19 Mayıs (Ctesi-Salı) 4 Gün. Ek izin 1 gün.

Ramazan Bayramı Tatili: 23 Mayıs-26 Mayıs (Ctesi-Pazar) 3,5 Gün. Cuma yarım gün

2020 Yaz Tatili Ne Zaman?: 19 Haziran-7 Eylül (Cuma- Pazartesi) yaz tatili tam 79 gün

15 Temmuz Tatili: 15 Temmuz-19 Temmuz (Çarşamba-Pazar) 5 Gün. Ek izin 2 gün 

Kurban Bayramı: 30 Temmuz-3 Ağustos (Perşembe-Pazar) 4,5 Gün. Çarşamba yarım gün.

Zafer Bayramı: 30 Ağustos (Pazar) Tatil yok maalesef

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim-1 Kasım ( Perşembe-Pazar) Ek izin 1 gün

Kasım Ara Tatil: 14 Kasım-22 Kasım ( Ctesi-Pazar) 

Yılbaşı Tatili: 1 Ocak-5 Ocak (Çarşamba-Pazar) 5 gün. Ek izin 2 gün

Yılın ilk tatili tamda yılbaşında geliyor. Yılın ilk günü çarşambaya denk geliyor. Salı günü de yarım gün oluyor genelde. Eğer perşembe ve cumayı da izin alırsanız kocaman 5,5 günlük bir zaman dilimi sizi bekliyor. Bence hiç de yabana atılmayacak bir zaman dilimi. Geriye nereye gideyim napayımı planlamak kalıyor.  Yurtdışı düşünürseniz kuzey ışıkları için kuzeye yada noel pazarlarını görmeye Avrupa’ya planlar yapabilirsiniz. Eğer tercihiniz yurt içi olursa termal otellerden birinde sıcak suların keyfini sürebilirsiniz yada bir dağevi, şömine… Kim bilir?

Oylat kaplıcaları yazımı okumak için buraya tıklayın.

15 Tatili: 18 Ocak-2 Şubat (Ctesi-Pazar) 14 gün

Sömestre tatili uzun olunca anne babalar eğer izin alabilirlerse uzak rotalara planlar yapmak harika olur. Uzakdoğu o tarihlerde sıcacık olur. Yok ben o kadar izin alamam o kadar uzağa çoluk çocuk da gidemem derseniz (döviz durumları malum) o zaman kayak merkezlerine plan yapabilirsiniz. Yurtiçinde Sarıkamış benm en sevdiğim yerlerden ve fiyatları da diğer yerlere göre daha hesaplı. Hiç kayak bilmiyorsanız da Bulgaristan Bansko’ya gidip çok hesaplı dersler alabilirsiniz. Ülkemizde spor yapabilmek çok pahalı maalesef. Bansko bu konuda oldukça hesaplı. 

Bansko yazımı okumak için buraya tıklayın.

Bansko, Bulgaristan

Nisan Ara Tatil: 4 Nisan- 12 Nisan (Ctesi-Pazar) 9 gün

Bu sene ilk defa denenen bu ara tatil çocuklu aileler için bir fırsat olabilir. Yurt dışı deyince ilk aklıma gelen yer Ürdün oldu.  Ürdün’ü keşfedebilir kayıp şehir Petra’da kaybolup Wadi Rum’ın kırmızı kumlarının tadını çıkarabilirsiniz. Yurtiçinde Kapadokya, Mardin yada Karadeniz’i keşfe çıkabilirsiniz. 

Petra yazımı okumak için buraya tıklayın.

Nebatilerin kayıp şehri Petra, Ürdün

23 Nisan Tatili: 23 Nisan- 26 Nisan (Perşembe-Pazar) 4 gün. Ek izin 1 gün

23 Nisan tatili 1 günlük izinle tam 4 günlük bir tatile dönebilir biranda. Vizesiz bir ülkeye gidebilir, yeni keşiflerin peşine düşebilirsiniz. Mesela kimliğinizle bile gidebileceğiniz Ukrayna. Yurtiçi seçeneklerinde ise 23 nisan tarihi artık havaların ısınmasıyla kamp zamanını da getirebilir. Bütün bir kış ateş çıtırtısını ve yüz milyon yıldızı özletebilir. 

Ukrayna’da ki Aşk Tüneli yazımı okumak için buraya tıklayın.

Kamp yeri seçenekleri için de şuraya tıklayın.

1 Mayıs Tatili: 1 Mayıs-3 Mayıs (Cuma-Pazar) 3 gün

3 günlük kısa tatillerde çok uzaklara gitmeyi tercih etmeyenlerdenim. Eğer İstanbul’daysam her 1 mayıs gittiğim tek yer Akçakese köyüdür. Sezon başladığında mahşeri bir kalabalık olur ve oraya asla gidemem. 1 mayıs benim de yaza merhaba deme şeklim. Hatta kamp yapılabilir. Yurtdışına gidecekler Paris, Amsterdam gibi şehirlere gidip şehir gezisi yapabilir.

Akçakese köyü yazım için şuraya tıklayın.

Çat Vadisi, Rize

19 Mayıs Tatili: 16 Mayıs-19 Mayıs (Ctesi-Salı) 4 Gün. Ek izin 1 gün

Eğer mayısın ortası gelmişse benim için deniz mevsimi açılmış demektir. 4 gün hiç de az değil. Bir deniz kenarına çöküp kamp yapılabilir. Son zamanlarda oldukça popüler olan tren yolculuklarından birine çıkabilirsiniz. Siz Avrupa’da ki şehirlerden birini de gözünüze kestirin bence. Hatta ben bile öyle yapayım bu sene ama geçtiğim senelerde yaptığım Van Gölü Ekspresi’ne çıkmadan yurt dışına yönelmeyin derim. Kafalar karışık. Nereye gideceğini seçemiyor insan. 

Van Gölü Ekspresi yazımı okumak için buraya tıklayın.

Van Gölü Ekspresi

Ramazan Bayramı Tatili: 23 Mayıs-26 Mayıs (Ctesi-Pazar) 3,5 Gün. Cuma yarım gün

Bu sene ki milli bayramlarımız haftasonuna denk geliyor maalesef. Yıllık izinlerinizden bir miktar çalıp eklerseniz sezon açılmadan Ege ve Akdeniz’in tadını çıkarabilirsiniz. Göcek koylarında 7 gece 8 gün tekne gezimi bu dönemde yapmıştım. Likya yolu, Frig Yolu gibi yürüyüş rotalarına gidebilirsiniz. Ülkemiz antik çağlarda yaşamış insanların kalıntılarıyla dolu. Bu antik şehirleri ziyaret edebilirsiniz. Kamp yapabilirsiniz. 

Kanara Kayalıkları yazımı okumak için buraya tıklayın.

Apollo Tapınağı, Didim

2020 Yaz Tatili Ne Zaman?: 19 Haziran-7 Eylül (Cuma- Pazartesi) yaz tatili tam 79 gün

Uzun yaz tatili başladığı an tatile çıkabilecek olanlar için uzun tatil planması yapmaya şimdiden başlamak lazım. Yaz dönemi kuzey ülkelerini gezmek için çok uygun zaman. Norveç’i keşfe çıkabilirsiniz yada İzlanda’ya gidip başka bir gezegene gitme hissini yaşayabilirsiniz. 

İzlanda yazılarımı okumak için buraya tıklayın.

15 Temmuz Tatili: 15 Temmuz-19 Temmuz (Çarşamba-Pazar) 5 Gün. Ek izin 2 gün

Yadida buraya kadar ki önerilere uyup ek izinler kullandıysanız yıllık izninizden oldukça az kalmış olmalı. Son ek izinleri de tam yazın ortasında kalacak şekilde ayarladınız inşallah. Bir deniz tatili, bir kamp yada otel tatili yapabilirsiniz. Vizesiz Gürcistan’a geçebilirsiniz. Yunan adalarına gidebilirsiniz. 

Sakız Adası yazımı okumak için buraya tıklayın.

Mesta, Sakız Adası

Kurban Bayramı: 30 Temmuz-3 Ağustos (Perşembe-Pazar) 4,5 Gün. Çarşamba yarım

gün

Bu sene ki milli bayramlar yüzümüzü güldürmüyor. Yakın yerlere gitmekten başka çare yok. Yurtdışı olarak yine Yunan Adaları’na yada Türkiye’de Gökçeada, Bozcaada’ya gidebilirsiniz. 

Gökçeada yazımı okumak için buraya tıklayın.

Yunanistan önerilerim için şuraya tıklayın.

Zafer Bayramı: 30 Ağustos (Ctesi-Pazar) 2 Gün

30 Ağustos bu sene pazara denk geliyor. Ancak bir haftasonu planı yapabilirsiniz. Eğer dalış yapıyorsanız ülkemizdeki çok güzel dalış noktalarına gidip dalış yapabilirsiniz. Dalış yapmayanlarda hayatına yeni bir aktivite katıp deneme dalışı yapabilir. 

Ayvalık dalış maceralarımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Ayvalık, dalış

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim-1 Kasım ( Perşembe-Pazar) 4 Gün Ek izin 1 gün

29 ekim en güzel Kaş’ta kutlanırmış. Ben henüz bunu deneyimleyemedim ama siz neden denemeyesiniz. Hazır gitmişken ülkemize en yakın Yunan Adası Meis’e de geçebilirsiniz. Yunan Adaları’na geçebilmek için Schengen vizenizin olması gerekiyor. KApı vizesiyle de gidebilirsiniz ama kapı vizesi 70 Euro normal vize başvurusu 80 Euro. Kararı siz verin derim.

Kasım Ara Tatil: 14 Kasım-22 Kasım ( Ctesi-Pazar) 9 gün

Yılın son tatili tam 9 gün olunca bu zamana bir İran seyahati düşünebilirsiniz. Herkesin bu dönemde tatile çıkamayacağını biliyorum ama mevsim uygun ben ne yapayım. 

İran hakkında birşeyler okumak için buraya tıklayın.

Maranjab Çölü, İran

 

 

Paylaşmak güzeldir!

Reklamlar

İlgili yazı

Yorum Yaz

Your email address will not be published. Required fields are marked *