• Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?
  • Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?

Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?

Reklamlar

Loading

Kıyıköy Doğal Havuz muhteşem coğrafyasıyla fotoğraflarıyla bile beni büyülemeyi başarıyor. Kıyıköy Doğal Havuz İstanbul’da bilgisi beni daha da hayrete düşürüyor. Covid kapsamında çok uzaklara gidemeyince yakınları keşfetmek şart oluyor. Bu yazıda Kıyıköy Doğal Havuz nerede? Kıyıköy Doğal Havuz nasıl gidilir yol tarifi, Kıyıköy Doğal Havuz kamp yapılır mı? Karavana uygun mu? En önemlisi buraya girmek yasak mı? değil mi? gibi bilgiler bulacaksınız. Nasıl gittim? Ne umdum? Ne buldum? Kıyıköy Doğal Havuz yazıma buyurun…

Beni sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın 😉 İnstagram: nerdesinbahar

Kıyıköy Doğal Havuz Nerede?

Kıyıköy Doğal Havuz, İstanbul’a yaklaşık 100 km uzaklıkta, Çilingoz Tabiat Parkı’nda bulunuyor. Şuranın İstanbul’da olduğuna inanamıyor insan.  Navigasyonda birisi Allah’tan işaretlemiş. Yoksa bulmak gerçekten çok zor olurdu. Herşey Eylül 2020’de gerçekleşti. 

Kıyıköy Doğal Havuz nerede?

Kıyıköy Doğal Havuz Nasıl Gidilir?

Ne zaman nerede gördüm Doğal Havuz’un fotoğrafını bilmiyorum. Sanırım Yunanistan’da Thassos Adası’nda aynı buraya benzer Giola’dan bir fotoğraf paylaştıktan sonra birisi bahsetmişti. Thassos ve Giola nasıl bir yer merak edenler şuraya tıklayarak o yazıma gidebilir. O gün bugündür Kıyıköy Doğal  Havuz Nerede? Nasıl gidilir? araştırma içerisindeydim. Kimisi giriş “yasak” diyordu, kimisi ben “girdim yüzdüm” diyordu. Hangisi doğruydu? Gidip kendim deneyimlemek şart oldu.

Kıyıköy Doğal Havuz nasıl gidilir?

Kıyıköy Doğal Havuz yol tarifi araştırmalarımdan pek sonuç alamayınca navigasyona yazayım dedim. İyi ki de yazmışım. Navigasyona Dogal Havuz (yumuşak g kullanmayın) yazınca çıkıverdi. Ben nasıl mutlu. İstanbul Avrupa yakasından çıkıyoruz yola. Kemerburgaz yolundan Taya Kadın, Kestanelik, Ormanlı üzerinden Yalıköy’e doğru sürüyoruz. Direkt Kıyıköy’e gidip oradan da gelebilirsiniz ama biz öyle yapmadık. Kıyıköy’e çok az kala devamlı yolu ve navigasyonu kontrol ederek ilerliyoruz.

Kıyıköy Doğal Havuz meşhur demir kapı

Yolun sağında fotoğrafta göreceğiniz demir kapıyı görünce durun. Demir kapı biz gittiğimizde kilitli değildi. Giden olursa son durumu yorumlara yazın lütfen. Kapıdan girdiğiniz andan itibaren yolun tamamen toprak olduğunu unutmayın. Yavaş ilerlemekte fayda var. İmkanınız varsa 4×4 araçla gidin. Benim yok tabi. 1.2 motor zavallı arabam, benden çektiğini kimseden çekmemiştir. Gidebildiğim kadar gidiyorum. Bir noktadan sonra zorlamıyorum. Alıyoruz çantamızı, geri kalan yürünecek her zamanki gibi.

Kıyıköy Doğal Havuz’a yürüyoruz

Yaklaşık 10- 15 dakika sonra uzaktan bir kulenin direklerini görüyoruz. Biraz daha ilerleyince kulenin dibinde bir bekçi klübesi. Adam klübesinde sakince otururken bizi görünce önce bir şaşırıyor. Dağın başında iki kadın birden karşısına çıktı. Beklemiyordu tabi bizi. “Biz Doğal Havuz’a geldik” diyoruz. O “giriş yasak” diyor. “Çok uzaktan geldik” diyoruz. İnternetteki bilgilerde yazdığı gibi “sorumluluk bizde” diyoruz ama ne desek nafile. YASAK. “Girseniz bile Jandarma kameralardan sizi görür gelir” diyor. Yolu çok zormuş. İnemezmişiz. Tehlikeliymiş.

Arabayı en uygun yere bırakın

Doğal havuz kulenin sol tarafında, arkasında kalıyor. Sağ tarafa doğru yürürsek oradaki koylara inebilirmişiz. O taraf serbest. Hevesim kursağımda, başım önde eğik, mecbur “bari o taraf gidelim” diyoruz. Adam kulübesine dönüyor. Biz diğer tarafa bakmaya gidiyoruz. Diğer tarafta güzel. Manzarada harika evet ama beklentimi karşılamıyor. Ben Doğal Havuz’da yüzmek istiyorum.

Kıyıköy Doğal Havuz diğer tarafı

Doğal Havuz’a İnen Zor Patika

Biraz fotoğraf falan çekip geri dönüyoruz. Dönücez artık mecburen. Diyorum “Şu kulenin arkasından bakalım. Belki yukarıdan görürüz.” Yürüyoruz ama gözükmüyor. Bakıyorum kimse gelmiyor bizi geri döndürmek için. Arkadaşım Çilem’e diyorum ki “ben şu tehlikeli yola bir bakayım”. Onun eli alçıda. Zorlamak istemiyor. “Çok zor değilse gelirsin. Yol kötüyse ben gider bakar gelirim” diyorum. “Tamam” diyor zavallım. Artık bana alıştı.

Meşhur radar kulesi

Ben yere çömelip çok dikkatli bir şekilde inmeye başlıyorum. Küçük patika yol toprak. Bastıkça kayıyor. Ayağınızda mutlaka spor ayakkabı olsun. Terlik olmaz. Burası tehlikeli aslında. Kayarsanız aşağısı uçurum. Burada çok dikkat etmemiz gerektiği için fotoğraf çekmekle uğraşamadık. Bir müddet sonra kayalıklara geliyorum. Bir kayadan aşağıya inmeniz gerekiyor. Bana çok zor gelmiyor burası. Arkanız dönük daha kolay inersiniz böyle yerleri. Üç yerden de mutlaka yerle temas halinde olmalısınız. Bir ayak havadaysa diğer ayak yerde ve ellerin ikisi de bir yeri tutuyor olmalı. Bu konuda anlaştıysak anlatmaya devam ediyorum.

Kıyıköy Doğal Havuz yolu ZOR

Okuduklarımdan 20 dakika yürümem gerekiyordu ama ben 10 dakikada iniverdim. Hiç de zor değildi. Tabi benim için. Yaptığım sporlar neticesi bana kolay gelen size zor gelebilir. Siz kendi sınırlarınızı kendiniz çizmelisiniz. Arayıp Çilem’e “gel” diyorum. Çilem sakat bir elle indi bu zor dedikleri yolu ancak o da dağcılık eğitimleri aldı. O da sizin için bir kriter değil yani. Yolu gerçekten zor.

  • Çatalca Doğal Havuz’da telefon ve internet her yerde çekmiyor ama biraz geri gelince çekiyor. Çok büyük sıkıntı değil yani. 

 

Kıyıköy Doğal Havuz

En sonunda iki deli Doğal Havuz’dayız. Haftasonuna denk geldi, çok kalabalık olur mu? Gitsek girebilir miyiz? deyip durduğumuz Doğal Havuz’da bizden başka kimse yok. Yasak giremezsiniz denilen yere de girdik. İnanılır gibi değil. Tek sorun güneşin kaybolup yağmur atıştırmaya başlaması olabilirdi ama o da bir bulut gibi geçti gitti üstümüzden.

Tepemizde Radar Kulesi

Biz tüm gün, iki deli kadın bu Doğal Havuz’da sessizliğin sesini dinledik. Ben girdim yüzdüm. Atladım. Milyon kare fotoğraf çektik. Hatta yattık uyuduk. Müzikler dinledik. Kocaman kule tepemizde ızbandut gibi bize bakıyordu. Hep “ne zaman Jandarma gelecek?” diye bekledik. Buna güldük. Acaba bizi oradan izleyip “siz çıkışta görürsünüz” diye yukarıda bekliyorlar mı? dedik. Yapacak bir şey yoktu. İnmiştik. Hayallerimizin peşinden gelmiştik. Bu nasıl suç olabilir?

Kıyıköy Doğal Havuz

Kıyıköy Doğal Havuz’a gittiğimizde aylardan Eylül’dü. Doğal Havuz’da su azdı ama cam gibiydi. Çok rahat dibindeki çöpleri görebiliyorduk. Yasak olan yere birileri girmiş yani. Yanıma aldığım deniz gözlüğüm (Deniz gözlüklerine maske deniyor ancak Covid belasına her maske dediğimde denize ağzımıza taktığımız maske ile girdiğim algısı oluşuyor :D) dalıp çıkmama yardım ediyor. Çöpleri yok sayarsak denizin altı gerçekten muhteşem. İnsana dalış yapıyormuş hissi veriyor. Aynı Giola gibi.

Kıyıköy Doğal Havuz deniz keyfi

Kıyıköy Doğal Havuz Girişi Yasak mı?

Sonradan öğrendiğimize göre Kıyıköy Doğal Havuz’daki o gördüğümüz kule RADAR KULESİ’ymiş. Giriş gerçekten yasakmış. Bu konum Radar Kulesi için çok mu stratejik noktada? orasını bilmiyorum ancak bu kadar güzel bir yere kurmasalar olmaz mıymış? Yunanistan’da Thassos Adası’nda Giola aynı burası gibi ve adamlar ülke tanıtımında kullanıyorlar. Böyle güzel bir coğrafi oluşumu gole çeviriyorlar. Biz başka yer yokmuş gibi tam o noktaya Radar Kulesi dikiyoruz. Girişi de yasaklıyoruz. Sonuç olarak Kıyıköy Doğal Havuz girişi YASAK. Biz şansa girebilmişiz.

Kıyıköy Doğal Havuz

Kıyıköy Doğal Havuz Kamp Yapılır mı?

Kıyıköy Doğal Havuz Kamp Yapılır mı? soruma cevap bulamamıştım. Burada kamp yapabilme hayaliyle gelmiştim. Ne kampı nefes almak yasak burada. Kıyıköy Doğal Havuz kamp yapmak mümkün değil. Halbuki harika bir  Kıyıköy Doğal Havuz kamp alanı olurmuş. Akşam olmaya başlayınca geri dönüşe bizi yukarıda kim karşılayacak endişesi ile tırmanıyoruz. Kimsecikler yok. Saçım başım ıslak bekçi kulübesinin önünden nasıl geçicez? diye düşünürken bakıyoruz ki bizim yürüdüğümüz tarafa kulübenin penceresi yok. Ondan bizi görmemiş adam. Penceresinin önünden geçerken bakıyoruz uyuyor. Bir gidişimiz var parmak uçlarında. Göz mesafesinden çıkınca bir koşuşumuz var. Hayallerinin peşinden gitmek hep bu kadar bıçak sırtında olmak zorunda mı?

Kıyıköy Doğal Havuz

Su Eylül ayında sığ. Ola ki gidersiniz sakın atlamayın.

Kıyıköy Doğal Havuz Karavan

Kıyıköy Doğal Havuz Karavan kampı için uygun değil. Karavan için aşağıdaki alternatiflere yönlenebilirsiniz. Kıyıköy Doğal Havuz’da kamp yapamayınca çevrede neresi var uygun yazıma göz atıyorum. Allah’tan zamanında oturup yazmışım. Buradaki alternatifleri aşağıda sıraladım. Başka İstanbul’a yakın kamp alanları için buraya , İstanbul içi kamp alanları için ise şuraya tıklayabilirsiniz. Pek çok alternatif sizi bekliyor.

1-) Kıyıköy – Vize – Kırklareli (İstanbul Ücretli ve Ücretsiz Kamp – Karavan Alanı)

Kıyıköy, yemyeşil doğası ve harika sahilleriyle Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunuyor. İstanbul’a yakın kamp yeri arayanlar için çok güzel bir alternatif diyebilirim. Gerek insanı gerek doğası için kamp listenizin üst sıralarında olmalı. İlk kamp deneyimi olanlar Mehmet Genç Piknik Alanı’nda kamp yapabilirsiniz. (TEL : 0 541 834 35 06 ) Burası sağladığı imkanlar açısından tercih edilebilir. Ama dileyen sahil kesiminde de kamp yapabilir. Bu işletmenin çevresinde de kamp alanları var ama çoğu özel mülk denilip izin verilmiyor. Yine de çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Kendinize uygun bir yer muhakkak bulacaksınız. Bölgede Aya Nikola Manastırı bulunmaktadır. Ziyaret edebilirsiniz.

Kıyıköy’e Nasıl Gidilir? : İstanbul’dan Edirne istikametine giderken Vize ayrımını kullanmanız, ardından Kıyıköy tabelalarını takip ederek buraya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan ortalama 2,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Kıyıköy , Kırklareli

Kıyıköy Kampı’nda ne var, ne yok?

  • Trekking parkurları var
  • Deniz kenarında kamp kurabileceğiniz alanlar var
  • Çevrede ateş için odun vs. bulma imkanı var
  • Çeşme YOK
  • WC YOK
  • Cafe & Restoran YOK
  • Otel – Pansiyon YOK
  • Tesise ihtiyaç duymayan karavanlara uygun

 

Daha detaylı bilgi için şuraya tıklayıp daha önce ki yürüyüş deneyimimi okuyabilirsiniz. 

2-) Çatalca Yalıköy Kamp Alanı (İstanbul Ücretsiz Kamp – Karavan Alanı)

Yalıköy, İstanbul ilinin Çatalca ilçesine bağlı olan bir köydür. Çatalca merkezine yaklaşık olarak 50 km uzaklıkta yer alan bu köy Kırklareli il sınırının çok yakınında yer almaktadır. Köyün asıl yerleşim alanı ise köyün etrafında yer alan kumsaldan yaklaşık olarak 1 kilometre kadar uzakta yer almaktadır.

İstanbul’da yaşayanlar için Karadeniz plajları iyi bir alternatif. Özellikle tatile çıkamayanlar için küçük bir hafta sonu kaçamağı yapıp Yalıköy’de denize girebilir ve kamp yapabilirsiniz. Yalıköy Plajı doğa ile iç içe bir yolculuk sonrasında şehrin stresinden uzak bir yerde serinlemek isteyenler için iyi bir fırsat sunuyor.

Çatalca Yalıköy Kamp Alanı Ulaşım : TEM otoyolu üzerinden köye ulaşım sağlamak isteyenler Mahmutbey gişelerinden çıktıktan sonra Çatalca sapağına girerek köye rahatlıkla ulaşabilirler. Eğer köye ulaşımınızı E-5 üzerinden sağlıyorsanız Çatalca, Subaşı yolunu izleyerek yine köye ulaşımınızı kolaylık ile sağlayabilirsiniz. Otobüs ile ulaşım biraz zorlu çünkü ilk önce Çatalca’ya gelmeniz gerekiyor. Daha sonra 404 numaralı hat ile Ormanlı köyüne ulaşabilirsiniz.

Çatalca Yalıköy kamp alanında ne var, ne yok?

  • Sahil yürüyüşü var.
  • Deniz var.
  • Çevrede ateş için odun vs. bulma imkanı kısıtlı.
  • Çeşme YOK
  • Cafe & Restoran park girişinde YOK
  • Otel – pansiyon YOK
  • WC YOK
  • Tesise ihtiyaç duymayan karavanlara uygun

 

Alçılı kolla bana eşlik eden arkadaşım Çilem’e teşekkürlerimle

Biz Ormanlı’da balık yemek istiyoruz. Ormanlı’daki tesisler oldukça pahalı. Göl kenarında balık yeme hayalimiz kurumuş göle karşı oluyor. Ormanın içinde kamp yapmak istiyoruz. “Yasak” diyorlar. Sonra “para karşılığı yapabilirsiniz” diyorlar. Benim hiç hoşlanmadığım hareketler bunlar. Hava kararmaya başlamış olmasına rağmen yola devam ediyoruz. Hava çok güzel ve deniz kenarında bir kamp neden olmasın? O halde Ormanlı Plajı’na doğru sürüyoruz. O kadar sevmemişim ki tek kare çekmemişim.

3-) Çatalca Ormanlı Kamp Alanı (İstanbul Ücretsiz Kamp – Karavan Alanı)

Deniz – Orman – Göl üçlüsünün olduğu bu kamp alanımız Çatalca Ormanlı Köyü’nün sahiline inerken , sol taraftaki stabilize yolları takip ederek sahili gören üst taraflarda çadırınızı kurabilir ve dalga sesleri eşliğinde harika bir gece geçirebilirsiniz. Gündüzleri , sahilde uzun yürüyüşler yapıp Karadeniz dalgalarıyla boğuşabilirsiniz.

Yine bu bölgede köy ile sahil arasındaki gölün manzarası fotoğraf meraklıları için harika manzaralar sunmaktadır. Burada kuş gözlem kuleleri bulunmaktadır. İsterseniz çıkıp kuşları izleyip manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kuşların çeşitliliği azalmış olmasına rağmen oldukça renkli görüntüler bulunmaktadır. Yaz dönemlerinde buralar çok kalabalık olmakta fakat sezon dışı zamanlarda gelirseniz doğayı dinlemek çok keyifli olacaktır.

Ormanlı Plajı gün batımı

Çatalca Ormanlı Kamp Alanı Ulaşım : Büyükçekmece üzerinden yaklaşık 50 km yol alarak Ormanlı Köyüne ulaşabilirsiniz. Buradan sahil inen stabilize yolu takip ederek kamp bölgesine ulaşım mümkün. Otobüs ile ulaşım biraz zorlu çünkü ilk önce Çatalcaya gelmeniz gerekiyor. Daha sonra 404 numaralı hat ile Ormanlı köyüne ulaşabilirsiniz.

Çatalca Ormanlı kamp alanında ne var, ne yok?

  • Sahil yürüyüşü var.
  • Gölet var (Gölete girmek ve yüzmek yasak)
  • Deniz var.
  • Çevrede ateş için odun vs. bulma imkanı kısıtlı.
  • Çeşme YOK
  • Cafe & Restoran park girişinde YOK
  • Otel – pansiyon YOK
  • WC YOK
  • Tesise ihtiyaç duymayan karavanlara uygun

 

Ormanlı Plaj

Gecenin karanlığında plaja attığımız çadırımızın yanına serilip müzikler dinliyoruz. Güzel bir gündü. Ben her zamanki gibi dışarıda uyuyakalıyorum. Çilem sabaha karşı yağan yağmurdan beni uyandırarak kurtarıyor. Çadırda yağmurun sesini dinlemek muhteşem bir şey benim için. Su almayan bir çadır olması şartıyla tabi. Ekipman önemli.

Ormanlı Plajı

Biz kamp alışverişimizi Kestanelik‘ten yapmıştık. Aldığımız sucuklar güzel değildi. Etler çok yağlıydı. Buradaki tüm kasaplar için geçerli olmayabilir ancak bizim denk geldiğimiz iyi değildi. Kestanelik’te bir sürü market ve çok güzel bir fırın var. Sıcacık ekmeklerine ve poaçalarına bayıldım. Yol üstünde o kadar çok çeşme var ki boş şişe götürürseniz suyunuzu doldurabilirsiniz. Biz akşam dönüşte tüm boş şişeleri dolduralım desek de karanlığa kalıp çeşmeleri göremedik. Bu arada pazar akşam trafiği felaketti. Sezonda deli kalabalık oluyormuş.

  • Ormanlı Plajı‘ndaki kampla ilgili dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Ormanlı Plaj‘da tekneleri çekmek için devamlı traktörler geziyor. Hatta bizim çadırın tam dibinden geçmiş. Az kalsın bizi eziyormuş. Siz biraz daha ilerilere yada yukarıdaki teraslara çadır kurabilirsiniz. 
  • Genelde çok rüzgarlı ve dalgalı bir denizi varmış Ormanlı Plajı’nın. Bize Ege’yi aratmayacak kadar güzel dalgasız ve sıcak bir gün armağan ediyor Ormanlı Plajı. Bu haftasonu her şey yolunda. Şükür 

    Ormanlı Plajı ve traktörler !!!

İnstagram hesabımdan takip ettiniz mi? 😉  nerdesinbahar

Sonuna kadar okuduysanız ve fotoğraflar sizi özendirdiyse çok üzgünüm. Maalesef buraya giriş yasak. Bu yazıyı da internetteki bilgi azlığı ve güncelleme için kaleme aldım. Son halini belirten yazı yoktu. 

Keyifle…

Paylaşmak güzeldir!

Reklamlar

İlgili yazı

Yorum Yaz

Your email address will not be published. Required fields are marked *