• Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler
  • Kaş Gezilecek Yerler

Kaş Gezilecek Yerler

Reklamlar

Loading

Kaş Türkiye’nin en özel yerlerinden biri. Bir kaç yıl öncesine kadar küçük bir köy olan Kaş son yıllarda özellikle yaz aylarında olup taşıyor. Bir geleni bir daha bırakmayan, rüyalarınızda göreceğiniz yerlerden bir tanesi. Kaş’ta yapacak o kadar çok şey var ki; ben Kaş’a ya dalışa gittim teknede kaldım ya arkadaşlarımda yada kamp yaptım. Konaklama ve restoran kısmı bende hep zayıftır. Yazılarımı okuyanlar bilir. Bu yazıya Ece Mira Akyıldız ve Kaş’ta yaşayan arkadaşım Cüneyt Karamollaoğlu tavsiyeleriyle yazıma konuk oluyor. Bende gezilecek ve yapılacak kısımlarıyla güçlerimizi birleştiriyoruz. E hadi o zaman Kaş’ta ne yapılır? nereye gidilir? ne yenir? Kaş tatili için öneriler yazısını yazmaya başlıyorum.

İnstagram’dan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz 😉

Kaş Nerede? Kaş’a Nasıl Gidilir?

Kaş, Akdeniz bölgesinde Antalya’nın en batısında kalan, herşeye rağmen hala bozulmamış, dağların eteklerinde kurulmuş, begonvilleri, harika denizi, gece hayatı, efsane 29 Ekim kutlamalarıyla ünlü bir ilçe. Eskiden köy gibiymiş ama şimdilerde o köy hali kalmamış tabi ama yerleşik halkın hepsi birbirini tanıyor. Öyle küçük bir yer.

Dalaman Havaalanı’ndan ulaşım: Kaş’a direkt uçuş bulunmuyor. Bir havaalanı yapılması konusunda çalışmalar başlamıştı ancak sivil toplum örgütleri ve Kaşlılar tepki gösterince askıya alındı diye biliyorum. Hal böyle olunca en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı. Dalaman Havaalanı’ndan Kaş merkeze shutle servis hizmeti bulunuyor. Yakşlaşık 2.5 saatte Kaş’a varabiliyorsunuz. Tek yön 99 TL Gidiş-dönüş 199 TL fiyatı var. Önceden arayıp rezervasyon yaptırmanız şart. Adres: Andifli Mah. Atatürk Bulvarı Belediye Sarayı Altı noÇ 18/K Kaş/ Antalya Tel: 0546 612 20 20- 0546 612 67 67

Patara, Kaş, Üçağız Kekova, Demre

Antalya’dan Ulaşım: Antalya merkez ile Kaş arası 189 km. Navigasyon 3 saatte varabilirsiniz diyor ancak oldukça virajlı yollarından dolayı asla navigasyonun dediği saatte varamıyorsunuz. Güzel bir müzik açıp harika manzaraların tadına varmaktan başka çare yok. Eğer kendi aracınızla gitmeyecekseniz otogardan dolmuşlar kalkıyor.

  • Diğer illerden otobüsle ulaşım sağlayacaksanız Kaş’a otobüs seferleri bulunuyor. İstanbul- Kaş arası 13 saat ( bir bayram 26 saatte gitmişliğim var) Ankara’dan 8 saat, İzmir’den 6 saat sürüyormuş.
  • Kendi aracıyla gidecekler direkt navigasyona konum girip bulundukları bölgeye en uygun rotadan gidebilirler.

Kaş’a Ne Zaman Gidilir?

Kaş’ın mevsimi neredeyse hiç bitmiyor. Ben hep sezon başı yada sezon sonu gittim. Yaz aylarında aşırı kalabalık oluyor zira. Benim gibiler Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim’de, bana kalabalık vız gelir diyenler Haziran, Temmuz, Ağustos’ta gönül rahatlığıyla gidebilir. Yüksek sezonda rezervasyon yaptırmadan gitmeyin derim ve çok sıcak olduğunuda unutmayın.

Kaş liman

Sezon genelde meşhur 29 Ekim kutlamalarından sonra bitiyor. Meşhur diyorum çünkü müthiş bir coşkuyla kutlanıyor. Kaş meydanına restoranların masaları konuluyor. Her yer bayraklarla donatılıyor. Görüp görebileceğiniz en güzel Cumhuriyet Bayramı kutlaması olabilir. Restoranların masalarında yer bulabilmeniz için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Kaş’a Neden Gidilir?

Ece söze şöyle başlamış; Merhaba arkadaşlar. Ailemle bu hafta mini bir tatil yaptık. Kaş’ a gitmeyi gerçekten çok istiyordum. Genelde Kaş bende Bodrum’ dan daha pahalı gibi bir izlenim yaratsa da gerçekten hiç öyle değilmiş. Rotası o tarafa düşecek olanlarla kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Kaş gerçekten şahane bir yer. Eğer lüks değil daha butik bir tatil yapmak istiyorsanız gerçekten doğru rota. Bu yazıda nerede kaldım, nerede yedim ve nerede ne kadar ödedim gibi bilgileri paylaşacağım. Eğer sizde giderseniz bu lokasyonları kullanıp bütçenize uygun gayet şahane bir butik tatil yapabilirsiniz.

Kaş’ta her yerde lahit görebilirsiniz

Öncelikle Kaş’ın denizi şahane tam bana göre su sıcak, deniz masmavi, ben kumsal sevmem pek iskeleden girmeyi tercih ederim o yüzden çok mutlu oldum. Gerçi çocuklarıyla gidecekler içinde kumsallı plajlar var ama bence Kaş merkez küçük bebekle çok doğru bir lokasyon değil. (Ece’ye sonuna kadar katılıyorum)

Peki ben niye Kaş’a gidiyorum? Kaş dalış severlerin bir numarası adeta. Denizi mükemmel. Gece eğlenceleri harika. Çoğu yer yürüyüş mesafesinde. Arabasız gidip yorulmadan tatil yapabildiğim ender yerlerden biri Kaş. Arabamla gittiğimdeyse çevresinde gezilecek çok yer var. Hadi şimdi Kaş önerilerimize bir bakalım. 

Kaş’ta Nerede Kalınır?

 
Kaş Konaklama: (Ece’nin önerileri)

Hotel Upper House: Biz merkezde UPPER HOUSE diye bir otelde kaldık. Otel tertemiz, odaları çok güzel bir mimar eli değmiş hissediyorsunuz fakat merkezde olduğundan biraz ses olabiliyor. Buna dikkat edebilirsiniz. Birde oda isterken ara oda değilde yan oda isteyin. Duvarlardaki izolasyon az olduğundan tv sesi gelebiliyor. Bu yüzden biz odamızı değiştirttik. Çatı katında çatıdan camlı üç kişilik odaya geçtik bu oda bence çok güzeldi. Kahvaltısı şahane. Pişi sosis kendi yaptıkları reçeller çok lezzetliydi.

5 kişi + 2 oda 5 gece 6 gün 4500 TL (2020 temmuz) ödedik ki bu çok şahane bir rakam ( rezervasyonu online yapmak yerine telefon edip azıcıkta pazarlık yapabilirsiniz) Adres: PTT Cd, Öztürk Sk. No:15, 07580 Kaş/Antalya Telefon: (0242) 836 43 33

Patara Antik Kenti

Kaş Konaklama: (Cüneyt’in önerileri)

Can Mocamp: Kaş merkezine yakın kamp alanları arasında tavsiye edileceklerimin hepsinde sezonda uyumak sıcaklık nedeniyle gerçekten zor bir durum. Buna rağmen merkeze yakın kalmak isteyenler için Can Mocamp önerilir. Karavana uygun. Belirli günler yaptıkları canlı müziklerle güzel bir ortam yaşatıyorlar.

Hangar Kamp: Farklı bir konsept arayanlar için Hangar Kamp’ı tavsiye edebilirim. Karavana uygun. İşletmecisi Orhan Çebi hem kamp işletmesinde yılların deneyimi (kendisini Fethiye Kayaköy Macera Kampı’ndan tanıyanlar çıkabilir) ve aynı zamanda mimar olması nedeniyle sanatsal dokunuşları ile geliştirmeye devam ettiği bir kamp alanı. Havuzu ve yoga platformu bulunmakta. Kaş merkeze uzaklığı 7 km. yeni otogara 1.5 km mesafede. Adres: Ağullu, 07580 Kaş/Antalya Telefon: 0554 449 12 07

Kaleköy

Kaş Konaklama (Nerdesinbahar önerileri)

Kaş Camping: Kaş Camping merkeze 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde hem karavan hem de çadırla konaklayabileceğiniz ağaçlar içinde ücretli bir kamp alanı. Bungalov konaklaması da yapabilirsiniz. Çadırınız yoksa oradan kiralayabilirsiniz. Hem Kaş’a bu kadar yakın hem de bu kadar kopuk yaşayabileceğiniz ender yerlerden. Duş, wc imkanı var. Karavana uygun. Set set yapılmış teraslardan her karavan denizi görecek şekilde dizayn edilmiş. Ücretleri biraz yüksek. Bu tamamen sizin aradığınız şeye bağlı tabi. Adres: Andifli, Hastane Cad. No:3, 07580 Kaş/Antalya. Güncel fiyatlar için (0242) 836 10 50 telefon numarasından bilgi alın. 

Kaş’ta Nerede Denize Girilir?

 
Kaş’ta nerede denize girilir? (Ece’nin önerileri)

Kaş Historia Beach: Şimdi birazda Kaş plajlarına bakalım. Upper House otelinin kendine ait bir plajı yok. Fotoğraflar sizi yanıltmasın ama sahile çok yakın. İsterseniz yürüyerek beachlere gidebilirsiniz yada otelin anlaşmalı olduğu Kaş Historia Beach‘e gidebilirsiniz. biz 5 günde buraya gittik. Beach’e giriş ücreti ödemiyorsunuz ancak plaja teknelerle gidilebiliyor. Kişi başı gidiş dönüş 35 TL ödemeniz gerekiyor. ,Teknelerle 10 dakikalık bir yolculukla gidiliyor her gün ve en son tekne 18:30 da dönüyor. Çok keyifli.

Kaş
Kaş Kaputaş Plajı

Biz 11’ de gidip 18:30 teknesiyle döndük hep. Fiyatlar gayet makul, bira 30 TL, patates 20 TL, hamburger 40 TL ama dev gibi. (2020) Birde otel müşterisiyseniz %15 indirim yapıyorlar. En önemlisi duşlar, tuvalet ve işletme çok temiz ve sosyal mesafe kuralı uyguluyorlar. Kalabalık olmuyor.

Blanca Beach Resort: Ben cuppa cuppa enerjik bir beach istiyorum, hem lüks hem de kumsalı olsun diyorsanız doğru adres Blanca Beach Resort. Araçla gidiliyor. Şezlong ücreti sanırım 50 TL şemsiye de 20 TL’ydi. Aklınıza gelen herşeyi yiyip içebilirsiniz.  Yemekler gerçekten şahane. Beach de güzel ama ben sakinlik insanıyım bir gün bana yetti. Adres: Andifli, AndifliY Mahallesi Cukurbag Yarimadasi, Hidayet Koyu No: 21, 07580 Kaş/Antalya Telefon: (0242) 836 16 25

Kalkan

Kaş’ta nerede denize girilir? (Cüneyt’in önerileri)

Mumi Beach: Merkeze yakın girilebilecek çok nokta varken önerim Mumi Beach olacaktır. Kafa şişiirmeyen müziği, işletmecisi Celal Bey’in harika yaklaşımı ve ilgisi sizi mutlu edecektir .

Kaş’ta nerede denize girilir? (Nerdesinbahar önerileri)

Kaş Derya Beach: Hazır Beach konusu açılmışken Ece’ye ilave olarak daha önce gittiğim Kaş’ın en popüler Beach’i Derya Beach’i önerebilirim. Derya Beach’e asla rezervasyonsuz gitmemelisiniz. Yer bulmanız mümkün olmaz. Kayalıkların üzerin kurulmuş ahşap iskelelerin üzerinde güneşlenip, ara merdivenlerden inip Kaş’ın enfes denizinde yüzebilirsiniz. Derya Beach’e özel kokteyller, kekler tadabilirsiniz. Muhteşem gün batımlarına muhteşem müzikler eşliğinde şahit olabilirsiniz. Ben 2014 yılında gittiğim için güncel fiyatlar hakkında bilgim şuan yok ama o zamanda biraz ortalamanın üstünde fiyatları oluğunu hatırlıyorum.  Adres: Andifli, Hükümet Cd., 07580 Kaş/Antalya Tel: (o242) 836 10 93

İnce Boğaz, Kaş

İnce Boğaz: Ben pek tesis sevmediğim için Kaş’ta en sevdiğim yer İnce Boğaz’dı. Hakikaten ince bir boğaz gibi bir yolun iki ayrı tarafı deniz olan bir yer burası. Bir tarafında tesis yok. Diğer tarafında var. Tesis olan tarafta yer alan tek işletme olan Çınar Beach’te gündüz denizin ve huzurun tadını çıkarabilir akşam meyhane kısmında canlı müzik eşliğinde lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Tesis olmayan taraf çakıl ve hemen derinleşen bir denize sahip. Karavana uygun. Karavancıların en sevdiği yerlerden birisi burası. Karavanımı aldığımda ilk gideceğim yerde burası. Kaş merkezden 20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz gibi merkezden kalkan dolmuşlarla da gelebiliyorsunuz. Ben giderken dolmuşa binip dönüşte yürümüştüm. 

Buradan az ileriye yürüdüğünüzde daha da güzel belediyenin plajı varmış ama ben gitmedim. Deneyenler yorumlara yazarsa yazıya ekleyebilirim.

  • Küçük Çakıl, Büyük Çakıl, Hidayet’in Koyu diğer gidebileceğiniz tesis bulunan beachler.

 

Patara gün batımı

Kaş’ta Nerede, Ne Yenir?

Kaş Yemek (Ece’nin önerileri)

Bella Vita: Biz pizza yemek istediğimiz bir akşam Merkezdeki Bella Vista adlı İtalyan mutfağına gittik. Pizzalar şahane fakat sürekli masa geldiğinden yiyin ve biran önce defolup gidin diye bakışlar beni pek rahatsız etti. O yüzden güzel pizza yemek istiyorum diyorsanız gidin ama hemen yiyip kalkın!!! Kadeh şarabı şahane 30 TL, pizzalar 30 TL ile 60 TL arasında değişiyor. Çay kahve yok. Sorarsanız zapara yiyorsunuz! Kapanış saati: 00:00 Adres: Andifli, 15/2, 07580 Kaş/Antalya Tel: (0242) 836 20 14

Smiley’s Restoran:

Rakı balık yapmak istiyorum ama kazıklanmak da istemiyorum diyorsanız? bizimde tesadüfen gittiğimiz ve o lokasyonda en memnun kaldığımız  Smiley’s Restorant’da hemen merkez marinada, Gratis’in biraz ilerisindeki restoran. Karı koca bir aile işletmesi burası. Mezelerin büyük bir bölümünü eşi yapıyor ve sürekli işlerinin başında duruyorlar. Kaş’ ta yediğim en şahane mezeler ve balık buradaydı. Rakamlar oldukça uygun. Biz 5 kişi 8 meze (ahtapot, levrek marin, karides de var ) salata 2 balık 1 şişe rakı 1 şişe beyaz şarap, kalamar, 2 balık 700 TL küsur ödedik ki şahane bir rakam. Sahibi İsmail beyde çok minnoş biri, eşi kendinden daha minnoş.

Smiley’s Restoran sarnıç

Bunlar Ece’nin deneyimi. Bense restoranın alt kısmında yer alan sarnıçla ilgilenmiştim. Cüneyt git gör demişti. Gerçekten görmeniz gerek. Tam benlik. Yemek yemeseniz bile içeri girip görmenize izin veriyorlar. Hatta garsonlar bana yolu gösterip eşlik etmişlerdi. Burayı Cüneyt’te önermiş. Demişki; Smiley’s Restoran’ın balık konusunda Kaş’in en iyilerinden biri olduğunu söylemek gerekiyor.

Kapanış saati: 1:30 Adres: Andifli, İskele Sk., 07580 Kaş/Antalya Tel: (0242) 836 28 12

Dolphin Restotan: Dolphin Restoran tepede. Şahane bir Kaş manzarası var. Rezervasyonla alıyor. Yemekler herşey şahane fakat bence Smiley’ s tad konusunda çok daha başarılıydı ve burada Smiley’ s de ödediğiniz rakamın 3 katını ödeyebilirsiniz. Tatilinde lüks dokunuşlar yapmak isteyenler için güzel bir tercih olabilir. Kapanış saati: 00:00 Adres: Andifli, Süleyman Sandıkçı Sk. No:7, 07580 Kaş/Antalya Tel: (0242) 836 35 38

Kaş, 2014
  • Yemek alternatifi için çarşıda Tarihi İstanbul Köftecisi var. Köfte Piyaz şahane. Köfte 40 TL, piyaz 20 TL. Masanın ortasında yeşillik ve çeri domates yayıp limon sıkıyorlar. Güzel bir konsept. Köfte et gibi değişik ama lezzetli.
  • Sahildeki dondurmacıdan muhakkak dondurma yiyin çok şahane.

 

Kaş Yemek (Cüneyt’in deneyimi)

Oburus Momus: Farklı tatları vejetaryen mutfakta arayanlar için tavsiye edilir. Kapanış saati: 23:330. Adres: Andifli, Andifli Mah Sahil Güvenlik Arkası, Hükümet Cd. No:10/1, 07580 Kaş/Antalya Tel: 0507 704 20 32

Frida Pub: Harika hamburger çeşitlerinden yemeden dönmeyin. Kapanış saati: 2:00 Adres: Andifli, Öztürk Sk. No: 4 D:1, 07580 Kaş/Antalya Tel: (0242) 836 40 44

Nereid Gurme: Kaş’ta meyhaneler sokağı bulunmakta ve insanlar seçmekte zorlanmakta haklı olarak ve o nedenle size önerim Nereid Gurme meyhanesi olacaktır. Mezeleri ve manzarası ile seveceğiniz bir mekân. Adre: Andifli, Süleyman Sandıkçı Sk., 07580 Kaş/Antalya Tel: (0242) 836 34 74

Kral mezarının üstündeki çözülemeyen yazılar

Kaş Gece Hayatı İçin Öneriler

Kaş gece hayatı (Ece’nin Önerileri):
Kaşıntı Club Bar: Gece clube gitmek istiyorum diyorsanız pek tavsiye etmem. Çok kalabalık. Sadece Kaşıntı Club Bar çok kalabalık değildi ve şahane kokteylleri vardı. O yüzden burası dışında bir lokasyon sunamayacağım. Kaş’ta tüm klupler 2:00’da kapatıyorlar. Kaş zaten ufacık bir yer ama gerçekten çok keyifli ve kalabalık değildi. Sadece geceleri gençler klüplere akın edebiliyor ve barlar sokağı biraz kalabalık olabiliyor. Adres: Andifli, Süleyman Topçu Sokak No:8, 07580 Kaş/Antalya

Meis feribot biletlerini alabileceğiniz yer, Kaş

Kaş gece hayatı: (Nerdesinbahar önerisi)

HiJazz: Ben HiJazz’a aşık olmuştum. Ben gittiğim yıllarda adı Serhat olan biri Elvis şarkıları söylüyordu. Elvis Presley gibi taradığı saçlarıyla Kaş geceleri unutulmaz oluyordu ama öğrendiğime göre yurtdışına taşınmış. O yok ama hala  HiJazz açık ve her zaman çok eğlenceli ve de güzel. Adres: Andifli, Zümrüt Sk., 07580 Kaş/Antalya

Ece’nin ve benim gece hayatı tavsiyeleri bu kadar. Bizden Kaş gece hayatı ile ilgili pek bir şey çıkmayınca Kaş’ta yaşayan arkadaşım Cüneyt Karamollaoğlu burada devreye giriyor ve diyor ki;

Kaş Gece Hayatı (Cüneyt’in önerileri)

Kalimera Bar: barlar sokağının hemen başında, iç mimar Yeşim Hanım’ın işlettiği küçük ve tatlı bir mekan. 90’lar Türkçe pop sevenler için yaz ayları, kafa dinlemek, sobanın etrafında muhabbetin tadını çıkarmak için de kış ayları harika bir alternatif. Adres: Andifli, Terzi Sk., 07580 Kaş/Antalya Tel:  0541 256 54 52

Loop Kaş: Elektronik müzik severler buraya… Ayrıca Kaş’ta en güzel manzaraya sahip gece mekanı da burası. Adres: Andifli, Hükümet Cd. No:12, 07580 Kaş/Antalya 

Gagarin: Aylin Aslım’ın işlettiği bu mekan tam bir after party kulübü. Açılış saat 20:00 Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya 

Fırt Bar: Canlı müziği bambaşka bir tarzda dinlemek isteyenler mutlaka Hakan’ı dinlemeli. Kendisi hem mekanın sahibi, hem de solisti. AdresAndifli, 07580 Kaş/Antalya

Parata kum tepeler ve mahşeri kalabalığı

Oxygen Pub: Çimenlerin üzerinde, armut koltuklu, salaş, güzel müziklerin çaldığı Marina’da bulunan güzel mekanlardan biridir. Gece 2:00’a kadar açık. Adres: Uğur Mumcu Cd. 37/9 Setur Marina içi, Migros Yanı, 07580 Kaş/Antalya

Echo Bar: Canlı müzik mekanı olarak tavsiye edebileceğim en sevdiğim yer Echo Bar. Normalde konser mekanıdır ve Bulutsuzluk Özlemi falan gelir.  Güzel bir bahçesi  harika performans canlı müzik solistleri, 2 ayrı grup halinde haftanın her günü canlı müzik yapıyorlar . Bu mekanda da kışın kurulan sobanın çevresinde bitmeyen muhabbetlerle kapanışa kadar keyifli zaman geçirebilirsiniz. Açılış saati: 20:00 Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Kaş merkezde nerede kalınır? nerede ne yenir? nerde eğlenilir? nerede yüzülür? neresi gezilir? konularına hakim olduysak şimdi Kaş merkezde ne yapabiliriz ona bakalım.

Kekova tekne turu, 2014
Kaş Merkez Gezilecek Yerler (Nerdesinbahar önerileri)

Uzun Çarşı: Kaş merkezde en çok ziyaret edilen yerlerden biri Uzun Çarşı’dır. Ahşap evleri, çok kaygan arnavut taşları ile başka bir zamana ışınlanmanız an meselesi. Sağlı sollu dükkanlar size çok değişik ürünler sunar. Kaş’ta her dükkan neredeyse kendi tasarımlarını satıyor zaten. Uzun Çarşı yokuşunun hemen başında sizi bir lahit mezar karşılar. Ölümden korkmayan ve ruhun ölümsüzlüğüne inan Aslanlı Lahit bir diğer adıyla Kral Lahiti, bir kral mezarı ve Likya birliğine ait. üzerindeki yazıları henüz çözebilen olmamış maalesef. Kaş’ta en çok fotoğrafı çekilen yer olabilir. Sahile indiğinizde sol tarafta deniz tarafında başka lahitlerde görebilirsiniz.

Uzun Çarşı, Kaş

Antiphellos Antik Kenti Tiyatrosu: Kaş merkezden yaklaşık 10 dakika yürüyüş mesafesinde bulunan anfi tiyatro Kaş gün batımının başrol oyuncusu. Tam 4 bin kişilik bir tiyatroymuş burası zamanında. Buradaki aktivite genelde şu şekilde: Şarabını, kadehini kap gel. Bir sıraya yerleş. Muhteşem gün batımını izle. Yürümek istemeyenler için daracık sokaklarda araç bırakacak yer bulunuyor.

Kaş Anfi Tiyatro

Kaş Panorama: Bir düğer gün batımı noktasıda Kaş seyir terası yada Kaş Panorama. Navigasyona bunlardan birini yazdığınızda sizi oraya götürüyor. Tüm Kaş’ı tepeden gören, Çukurbağ Yarımadası, Limanağzı Koyu, İnceburun ve Uluburun yarımadaları ve tam karşıda Meis Adası hepsi ama hepsi karşınızda yer alıyor. Burada arabanızı yol kenarına bırakıp iki adım yürüyorsunuz.

Kaş Panorama
Meis Adası:

Kaş merkezden Yunan Adası Meis’e geçebilirsiniz. Yeşil pasaportu olanlar için hiç sorun değil ancak normal bordo pasaportunuz varsa geçerli bir shengen vizenizin olması gerekiyor. Herşey normale girdiğinde kapı vizesi alarakda geçebilirsiniz. Meis Adası Yunanistan’a en uzak bize en yakın ada olma özelliği taşıyor. Kaş Meis arası sadece 20 dakika. Nasıl giderim diye araştırınca iki firma olduğunu gördüm. Biri Meis Express diğeri Kahramanlar.

Meis Adası, Yunanistan

Ben Kahramanları seçtim çünkü gece seferi vardı. Normalde 25 Euro git gel. Eğer 5 Euro daha verirseniz akşam 23:00 de dönebiliyorsunuz. Akşam seferi 18:00 ile 23:00 arası aslında. Ben de bütün gün yüzerim, gezerim diye düşünüp 30 Euro ödeyip 23:00 da döneyim dedim ama bileti kestikten sonra dediler ki gece seferi yok. Sezon bitti.35 kişi varmış feribotta ve tekne kaldırmaya değmiyormuş. Öyle olunca koşa koşa gezdim Meis’i. (Ekim 2019)

Meis’e geçince mutlaka Mavi Mağara turunu alın. Ben gittiğimde Alman gruba dahil olup 5 Euro ödemiştim. Aşağı yukarı 5-10 Euro arası birşey ödersiniz. Daracık sokaklarında gezin. Deniz mahsulleri yemeden dönmeyin. 18:00’de dönünce her şey koşarak yapılabiliyor.

Mavi Mağara, Meis Adası

Yazının buraya kadarı merkezde yürüyerek yapabileceğiniz aktivitelerdi. Merkezde yapacaklarınız için araba gerekmiyor ama Kaş’ın çevresini gezecekseniz ve zamanınız kısıtlıysa tabiki araç kiralamalısınız eğer arabanız yoksa tabi. 

Kaş Çevresi Gezilecek Yerler- Doğu (Nerdesinbahar Önerileri)

Kekova Tekne Turu: Kekova Tekne turu Üçağız Köyü’nden kalkan teknelerle yapılıyor. Üçağız’da konaklayabileceğiniz taş evlerde var. Kekova Tekne turuna çıktığınızda göreceğiniz şey Batık Şehir olacak. Korsan Mağarası’na ve Kaleköy’e uğrayacak. Çok güzel koylarda yüzme molası verilecek. Yemek dahil bu tekne turlarında yemekler balık yada tavuk şeklinde oluyor ve teknede yeniyor.

Batık Şehir, Kekova

Benim son çıktığım tekne turunda kaptanın yaptığı ızgara balık nefisti ancak kaptan bir acayipti. Tekne turları Üçağız Köyü kooperatifi tarafından tek elden yapılıyor. Eğer kalabalıksanız komple tekne kiralayabilirsiniz. Bunun ücreti 2020 Ağustos’ta 750 TL’ydi. Bizim gibi sadece 2 kişiyseniz normal tur teknelerini kullanacaksınız. Kişi başı 125 TL. Senelerce önce bir tekne turuna çıkmıştım ama bizi dolandırıp gelmiş sadece. Hiç bir yeri görememişiz. Kaleköy’e bile götürmemiş. 

Kaleköy- Simena Antik Şehri:

Kekova turuna çıktığınızda Kaleköy’e mutlaka uğruyor ancak sadece bir saat kalabiliyorsunuz. Bu bir saatte lahite mi koşmalı, kaleye mi tırmanmalı, birşeyler mi yiyip içmeli insan şaşıp kalıyor. Üçağız Köyü’ne geldiğinizde Kaleköy’e gitmenin tek yolunun tekne olduğunu söylüyorlar. Tekne turuna çıkmaz sadece köye gideyim derseniz kişi başı 100 TL ödeyeceksiniz. Tekne turu ise 125 TL olunca bir turu aldık tabi. Kaleköy’e ulaşımın sadece tekneyle olduğu tamamen bir yalandan ibaretmiş tabi. O kadar yorgun olmasam haritadan bakar bulurdum yolumu.

Kaleköy Simena

Direkt köye kadar bir yol yok tabi. Belli bir noktaya kadar arabayla gidip sonrasında 15-20 dakika yürümemiz gerekiyormuş. Vallahi yürürdük. Kaleköy’de de deli gibi koşmazdık. Hatta lahitin orada kano bile yapardık. Kaleköy’de çok şirin pansiyonlar var. Gelip burada tatilde yapabilirsiniz. Keçi sütünden el yapımı dondurmalarını tatmadan gitmeyin. Limonlusu favorim oldu. Kaleye çıkmak için müze kart gerekli yada kapıda ücret ödeyeceksiniz. 

Kekova Tekne Turu ve Kaleköy konaklama ile daha detaylı yazım şuradaki linkte 😉

Demre: Hazır buralara kadar gelmişken 51 km ötedeki Noel Baba’nın köyünü de ziyaret edebilirsiniz. Myra Antik kenti gerçekten efsaneydi. Nicholas Kilisesi (Noel Baba) hacı olmaya gelen Rus turistlerle doluydu. Bize en enteresan gelen Burguç Şifalı Su kaplıcasında bir kuyuya atlamaktı. Buz gibi suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Kükürt kokusu her tarafa yayılmış. Deresinde çamur banyosu yapabilirsiniz. Çayağzı’nde denize girebilirsiniz. Demre’de başka antik şehirlerde var ancak kısa bir turda bu kadarı bize yetti.

Myra Antik Kenti, Demre

Kaş Çevresi Gezilecek Yerler- Batı (Nerdesinbahar önerileri)

Kaputaş Plajı: Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan karayolu üzerinde, Kaş‘a 20 kilometre ve Kalkan’a 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor.Kendi aracınızla giderseniz yüksek sezonda aracınızı yol kenarına bırakırken bir hayli zorluk çekebilirsiniz. Bunu başardığınızda çnünüzde plaja inen 187 basamak sizi bekliyor. Kaputaş Plajı’na dolmuşla gelmek için Kaş ya da Kalkan’dan minibüse binebilirsiniz. Biz bir seferinde minübüsle gelip otostopla dönmüştük.

Kaputaş Plajı’nın eski hali

Plajdaki duşlarda şampuan, sabun kullanımı yasak. Bir tesis bulunuyor. Şezlong şemsiye var. Ben eski bakir hallerini daha çok sevdiğim için sezon dışı gitmeyi tercih ediyorum. Buraya gelmişken Mavi Mağara’ya yüzmeyi unutmayın. Ben yüzmedim ancak yüzenler 15-20 dakikalık bir yüzüşten bahsttiler. İyi yüzemiyorsanız denemeyinç Kaputaş Plajı’nın dalgaları ve şiddeti meşhurdur. Kaputaş Plajı’nın suyunu buz gibi yapan yer altı su kaynaklarıdır ve onlarda plajın ardındaki kanyondan gelir. O kanyonu daha önce geçmişliğim var. O yazıma şuradan ulaşabilirsiniz. 

Kalkan: Kalkan – Kaş arası sadece 27 km. Kalkan Kaş’a göre biraz daha yüksek fiyatlıdır. Villa turizmi ile öne çıkar. Yokuş yollarını indiğinizde harika bir marinası ve az ötede plajı bulunuyor. Ben gece halini daha çok sevdim. Şıkır şıkır ışıklı dükkanlar, hand made tasarım ürünler, sokaklara taşan müzikler, begonvilli sokaklar beni mest etti. Kaş Kalkan arası minübüsle ulaşım sağlayabilirsiniz. Otogardan belli saatlerde kalkıyor. Son münübüs saat 22:00’daydı.

Kalkan
Patara Plajı, Patara Antik Kenti ve Patara Kum Tepeleri:

Kaş yada Kalkan’dan kalkan minübüslerle Patara Plajı’na ulaşabilirsiniz. Patara Plajı’na girebilmek için müze kartınıın olması şart yada ücret ödeyeceksiniz. Biz minübüstekilerle grup sayısını elde edip indirimli giriş sağladık. Bu da bize minübüs şöförümüzün tavsiyesiydi. Plaja giderken yol üstünde Patara Antik Kentini gezmeden geçemezsiniz. Antik tiyatrolar, antik liman, lahitler ile hele bu yıl Patara yılı ilan edilmişken bunu asla kaçırmayın.

Patara Plajı

Patara Plajı 12 km uzunluğuyla, ince kumuyla ve meşhur gün batımlarıyla asla görmeden geçmemeniz gereken bir yer. Plajın ardındaki kum tepeleri ise son zamanların gözdesi. Patara Kum Tepeleri’nde gün batımı yapmak artık çok popüler. Oraya giden toplu taşıma aracı yok. Navigasyon hatasız götürüyor ancak yolu çok bozuk. Kalabalıktan araç bırakacak yer bulmak zor. İnsansız bir tepe bulmak imkansız. Sezon başı yada sonu giderseniz daha az etkilenirsiniz. 

Kaş Aktiviteler

Kaş Dalış ve Gezi Tekneleri (Nerdesinbahar önerileri)

Barakuda Diving: Kaş’ta diğer denize girme alternatifi tabiki tekneler. Kaş’ın en popüler aktivitesi dalış yapmak. Dalarkende yüzmek ve keyif yapmak. Kaş’ta tam gün dalış yapmanın yanında yarım gün dalışta yapabilirsiniz. Neyi nasıl yapmak isterseniz sizin için ayarlıyorlar. Ben Kaş’ta Barakuda Diving Hasan Kaptan’la daldım hep.

300 Bar Diving: Aynı zamanda arkadaşımda orada 300 Bar Diving dalış teknesinde dalış turları yapmaya başladı. Her ikisinde de dalış yapabilirsiniz. 300 Bar Diving’in teknesi daha küçük. Belirtmekte fayda var. 

Kaş Dalış Ücretleri: Kaş’ta dalış ücretleri tek dalış 175 TL, edneme dalışı 200 TL olmak üzere tüm teknelerce fiks fiyat uygulanmış. Kendi malzemesi olan dalıcılar için ücret 150 TL (2020)

Türkiye’nin en güzel dalış noktaları Kaş’ta bulunuyor. Kendinizi bir anda Caretta carettalarla yüzerken bulabilirsiniz. Sualtı kameranızı yanınıza almayı unutmayın. 

Kıbrıs Kanyonu: Kalkan sırtlarındaki Sütleğen Köyü civarındaki kanyon adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez durağı. . Kanyon oldukça uzun ancak tamamı geçilmiyor. İlk 5 km’lik kısmı turisler için uygun. Geri kalan kanyonun tamamı ICT kanyoning tarafınan bodlanmış olsa da bu sporu aktif olarak yapmayanlar için uygun değil. İlk başta o heyecanı yaşayabilir ve bir kanyonun içi nasıl görebilirsiniz.

Kıbrıs Kanyonu, Kaş

Cüneyt’in önerisi: Kaş merkez Begonvil Turizm’den alacağınız turlarla pek çok aktivite yapabilirsiniz. Özellikle Volkan’ın rehberliğinde Jeep Safari yapmadan dönmeyin. Kanyon turunu da buradan satın alabilirsiniz. 

Beni hala Instagram’dan takip etmediyseniz küserim 😉 Takip etmek için buraya tıklayın. 😉

Paylaşmak güzeldir!

Reklamlar

İlgili yazı

Yorum Yaz

Your email address will not be published. Required fields are marked *