Kamp yapmak ciddi bir iştir. Son yıllarda yaşadığımız küresel hastalık sebebi ile de kamp artık bir gençlik hevesi olmaktan çıkmış bir yaşam biçimi haline de dönüşmüştür. Bu yazıda hayatında hiç kamp yapmamış ya da kamp yapan ama yine de öğrenecek bir şey olabilir düşüncesinde olanlar için, bir kampta size gerekli tüm malzemelerin kısa tanıtımlarını ve tam listesini bulacaksınız. Kamp malzemeleri listesini Kamptrek rehberi ve kurucusu Erol Geygel Hocam ile birlikte hazırladık. Hadi o zaman yazı başlasın.
Beni sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın 😉 İnstagram: nerdesinbahar
Kamp Yapmak Ciddi Bir İştir
Yazıya kamp yapmak ciddi bir iştir diye başladım. Hakikaten öyle. Bir hevesle “hadi ben gidip kamp yapayım” dediğinizde yanınızda gerekli ekipmanlarınız yoksa yapacağınız kamp bir eziyete dönüşebilir. Ne tür bir kamp yapacaksınız önce onu bilmemiz gerek. Karavandan tutunda, dağa tırmanandan, deniz kenarında çadır atana kadar hepsini kamp başlığı altında toplayabiliriz.
Kamp yapmak da bir seyahattir ve seyahatin kampta olsa belli bir konforu olmalıdır. Bu kişiden kişiye değişebilir tabi. Kampa gidiyoruz diye tüm evi taşımak da gereksiz bir yük olur. Eee o zaman ne götürelim dediğinizi duyar gibiyim. Kısa ve öz aşağıda kendi götürdüğüm malzemelerimi kısa açıklamalarla listeledim. Nereye kamp kurulur? Kamp Nasıl kurulur? Kamp atarken nelere dikkat etmeliyiz? bu konuları da Erol Geygel Hocam esprili dili ile çok güzel açıklamış. Dayanamayıp araya bende bir şeyler ekledim tabi 😉
Kamp Malzeme Listesi:
- Çadır: Çadır en başta yazılacak malzeme. Çadır alırken nelere dikkat edilmeli buna bir bakalım. Önce amacınızı ve kaç kişilik kullanacağınızı belirlemelisiniz. Amacınızı belirledikten sonra nasıl bir çadır alacağınız size kalıyor. Yüzlerce çeşit bulabilirsiniz ve de yüzlerce farklı fiyat. Kamp malzemeleri ülkemizde çok pahalı. Bu sebepten ilk önce çok pahalı ürünlere yönelmemenizi tavsiye ederim. Çünkü hiç kamp yapmadınız ve sevip sevmeyeceğinizi bilmiyorsunuz. Yine de festival çadırı dediğimiz en ucuz tek kat çadırlardan uzak durun. Belki kamp yapmayı seveceksiniz ama yanlış ekipman yüzünden nefret edebilirsiniz. İlk etapta ortalama birşey alın. Severseniz 4 mevsim çadırlara doğru yol alabilirsiniz. Çadıralırkenneleredikkatedelim?derseniz su almayan bir çadır tercihleriniz arasında olmalı. Şimdiki çoğu çadır su almıyor zaten.
- Çadır altına sermek için ince branda. Çadırınız kirlenmesin ya da hemen yıpranmasın.
- Uyku Tulumu: Uyku tulumlarının da ucu bucağı yok. Sadece yaz aylarında kampa giderim diyorsanız çok pahalı bir şey almanıza gerek yok ancak ben her mevsim kampa gidicem diyorsanız eksi derecelere sahip bir uyku tulumu tercih etmelisiniz.
- Yastık: Yer kaplamaması için şişme yastık kullanabilirsiniz ya da yazımın daha aşağılarında Erol Hocamın pratik fikrini uygulayabilirsiniz.
- Mat, şişme mat, konfor sevenler için şişme yatak. Şişme yatak olacaksa onu şişirmek için pompa.
- Termofor: Çok üşüyenlerin tercih edeceği sıcak su torbası. Yazının ilerleyen bölümlerinde nasıl kullanıldığını okuyacaksınız.
- Kafa Lambası: Olmazsa olmaz
- Çadır Lambası: Çadırın içinde devamlı bir lambanız olması karanlıkta durmadan kafa lambanızı aramanızdan sizi kurtarır.
- Masa: Bu sizin kaç kişi olduğunuza göre değişir. Ben katlanır ve küçük olanları tercih ediyorum. Ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi
- Sandalye: Son zamanlarda çıkan şu küçük sandalyelerden tercih edebilirsiniz. Ben hala eski sandalyelerim sağlam olduğu için yenilemedim.
- Şemsiye: Deniz kampındaysanız mutlaka yanınızda bir plaj şemsiyesi olsun.
- Hamak: Keyfe keder bir malzeme. Olsa da olur olmasa da. Ben hamakla çok mutlu olduğum için mutlaka yanımda taşıyorum.
- Kamp Ocağı: Her yerde ateş yakamazsın. Bu sebeple mutlaka yanında bir kamp ocağın olsun
- Kamp ocağı genelde rüzgardan etkilenir ve gazın yarısı boşa gider. Bunun için üretilmiş kamp ocaklarının etrafını saran metal levhalardan almalısın. Ben satın almamışım. Bulduğum bir kartondan yaptım. Pratik olun.
- Kamp Pürmüzü: İşte bu aletin tam adını bilmiyorum. En kolay ateş yakma aleti bu sanırım. Bir tüpün ucuna bağlı aparatla çok kuvvetli bir ateş elde ediyorsunuz. Dev bir çakmak gibi düşünün ama hiç sönmeyeninden. Bu sayede ateşi yakacak bir adama ihtiyacınız kalmıyor. Büyük özgürlük 😉
- Çakmak: Rüzgardan sönmeyen, sudan etkilenmeyen bir çakmağınız hep olsun.
- Kişisel kıyafetler: Olmazsa olmaz mutlaka polar, yağmurluk, çorap, yedek ayakkabı, terlik… Bu kısım size kalmış
Kamp Mutfak Malzemeleri Nelerdir? (Benim malzemelerim)
Tüm kamp malzemelerini kişisel ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz gerektiği gibi yeme-içme gereçleri de aynı şekilde olmalıdır. Ben size örnek olması açısından tecrübelerimden yola çıkarak kendi malzemelerimin listesini yaptım.
- Tabak-çanak: Sırt çantası ile gidiliyorsa bir tabak, bir kaşık ve bıçak yeterli olacaktır. Araba ile gidiyorsanız ve kalabalıksanız hazır piknik setlerinden alın. Çok pratik. Ben o setlerin içine ilave bıçağımı, küçük rendemi, çakmağımı, masa örtümü, küçük bir mutfak havlumu, küçük bir kesme tahtamı, boru şeklinde limon sıkma aparatımı ve hatta iki küçük şişimi sığdırıyorum.
- Tencere ve çaydanlık seti
- Izgara için tel: Arabasız gidiyorsam satın altığım tek kişilik telimi bir poşet içinde sırt çantama koyuyorum. Araba ile gidiyorsam normal ızgara teli alıyorum.
- Maşa
- Termos çanta: Aldığım yiyecekleri soğuk tutmaya yarıyor. Şarjlı değilse çok da mucize beklemeyin tabi.
- Tuz, baharat, çay gibi olmazsa olmazlar.
Kampta Yardımcı Malzemeler (Erol Hocamın tavsiyeleri)
Benim malzemeler kampa yeni başlayanlar için yeterli. Erol Hocam işi profesyonele dökmüş. Tavsiyelere gelll…
- Üstten kapaklı büyükçe plastik kutular (50-60 cm en) birçok kamp malzemeni özellikle mutfak malzemeni ve gıdayı alır. Doldur içine rahat edersin. Koçtaş’ta Metro’da falan var. En iyisi mutfak kutusu ve eğlence kutusu diye 2 ayrı kutu yapmak.
- İyi bir bıçak her zaman lazım olur.
- Naylon ambalaj ipi ve çamaşır ipini mutlaka al yanına. Paracord çok iyidir, hele bir de bileklik veya kolye gibi örme yöntemlerini biliyorsan.
- Alüminyum folyo her derde devadır. Tava, fırın, güveç, tencere, ehlikeyf, pişirme kağıdı, yemek termosu, mangal temizleyici, tutacak, solar pişirici, ısı izolatörü, pas giderici, makas bileyi, huni, ambalaj kağıdı, şişe/kavanoz/tencere/tava kapağı, sahte balık, tamir malzemesi, güneş siperliği, tüp gaz rüzgarlığı, kuru kibrit paketi, gevşek pil sıkılaştırıcı, reflektör olur, olur da olur. İletkendir, geçirgen değildir, yanmaz, sağlamdır.
- Hep yanında taşıdığın bir suluk, termos veya başka bir malzeme varsa bunun etrafına Duct Teyp denen gri renkli sağlam bantlardan sar. Hem izolasyona faydası olur hem de bant lazım olduğunda yeri bellidir. Duct Teyp de alüminyum folyo gibi yüzlerce işe yarar. Hayat kurtarır.
- Kuru kibritin hep olsun. Su sızdırmaz bir sakız kutusuna koyabilirsin. 0 numara zımpara kağıdı kibriti yakar, küçük bir parçasını kutunun kapağına içeriden yapıştır.
- Yedek kıyafet ve iç çamaşırı. Fazladan yumuşak bir tişört getirirsen kıyafetleri içine koyup yastık olarak kullanabilirsin.
- Gazete kağıdı çok işe yarar.
- Az da olsa bulaşık deterjanı gerekir. İçine sünger de koyabileceğin ağzı genişçe küçük bir plastik şişeye koyabilirsin
- Şapka, buff, bandana
- Şart değil ama yer varsa küçük bir kazma, kürek, balta. (çukur açmaya, ateş taşımaya vs.)
- Bir olta takımı (Keyfe doğru yöneldik. Hadi bakalım ;))
- Kilitli poşetler çok şeyi paketlemenize yardımcı olur. Mesela baharatlar, sıvı deterjan ve sünger, gıdalar, doğranmış sebzeler vs vs. Kamptan birkaç gün önce edinin değişik boylarından.
Kamp Yeme İçme (Erol Hoca’mdan tavsiyeler)
Yeme içme kısmında Erol Hocam sınır tanımamış ve bize çok eğlenceli tavsiyelerde bulunmuş. Çoğu şeyi bende yeni öğreniyorum 😉 Tabi dayanamayıp araya kaynadım yine…
- Sofran ve mutfak malzemen hazır olsun (çatal/kaşık, bardaklar, küçük tava/sac, bıçak, kesme tahtası, spatula veya tahta kaşık, şiş vs vs) Yukarıda ben kendi çantamda neler var tek tek yazdım.
- Masa örtüsü ve birkaç parça temiz el bezi rahat ettirir.
- Çaydanlık veya hiç olmazsa bir demlik bulunsun. Ateşe koyacaksan gözden çıkardığın bir şey olsun, kapkara olacaktır.
- Baharat ve tuz iyidir. Kapaklı sakız kutuları iyi birer baharatlık olur. Saydam pipetlere doldurabilirsin, çok az yer kaplar. Bir ucunu yakarak kapatmayı unutma.
- Her zaman evde yapamayacağın değişik yemekler dene (çingene tavuğu, bütün soğan içinde közde yumurta, sacda birşeyler, alüminyum folyo içinde türlü veya güveç, kağıtta kebap, köze gömülmüş soğan/sarımsak/patates, sopa ucunda sucuk/mantar/marshmallow falan filan). Bir gün sağlıksız beslenirsen bir şey olmaz.
- Hazır kahve ve çay getirmeyi unutma. Sabah kalkınca akşamdan kalan közde yapılan bir acil çay gibisi yoktur.
- Hem çay/yemek hem ısınma için uzun süreli bir ocak istiyorsan talaş sobasını veya İskoç sobasını (scotch stove veya laplander stove) dene
- Köpükten kapaklı bir kutu bulursan, içini buz doldur ve üstüne kadehler için delik aç. Al sana uzun süre dayanacak bir ehl-i keyf.
- Bilmediğin şeyleri doğaldır diye yeme!!! aman. Bildiğin bir şeye çok benzetirsen ve ille de yemek istersen önce bileğin nabız bölgesine, sonra dudak kenarlarına sonra da dilinin ucuna değdirerek test et. Rahatsızlık verirse yeme. Eve kaynanaya götür. 😛
- Portakalın varsa, yarım küre şeklinde içini oyarak portakalı çıkar. Kalan kabuğun içine marshmallow koyup at mangalın üstüne (içine konacak şeyler konusunda yaratıcılığını kullanabilirsin)
- Evde kek hamuru hazırlayıp yine portakal içinde çocuklar için küçük kekler yapabilirsin
- Doritos iyi yanar, çıra yoksa bir düşün.
- Ateş yakmak için çıranın yanı sıra yağ, gaz veya mum emdirilmiş pamuk topları (veya makyaj temizleyici pamuklar) çok işe yarar. Önceden vakit olursa hazırlayıp torbala. Yıllarca dayanır. Pürmüz yoksa bu yöntemler devreye girer.
- Büyükçe bir soğanın tepesini kesip içini oy. Oyuğa 1 veya 2 yumurta kır, varsa maydanoz, baharat ve biraz da soğan ekle. Tepeden kestiğin parçayı kapak gibi tak ve yarıya kadar göm közün içine. Yumurta kabarıp kapağı dışarı atınca ateşten al ve asla hemen yeme. Kokla, seyret, herkese göster, fotosunu çek sonra ye 😀
- Yumurta taşımak sorunsa önceden bir pet şişenin içine kır ve öyle götür. Hatta oldu olacak içine kaşar rendele, tuz biber de at. Ben ev tekstili olan yerlerden plastik yumurta kabı aldım. Onun içinde hiç kırılmıyor.
- Alüminyum folyo içinde patlamış mısır yap
- Alüminyum folyo içine çikolata, marshmallow ve meyve parçaları koyup ağzını iyice kapat ve közden biraz yukarıda azıcık beklet, çikolata erisin yeter. Çocuklar ve kadınlar için süper bir atıştırmalık. Eğer varsa, folyoya sarmadan önce malzemeyi dondurma külahına doldurabilirsin.
- Mümkün olan her şeyi evde hazırla. Sebzeleri soyup doğra, eti terbiyele, yumurtayı çırp (mesela kaşar ve maydanozla), sandviçleri hazırla, vb. Kampta yapacak çok iş çıkacaktır nasılsa.
- Evde ekmek veya kurabiye hamuru hazırla. Bir dal parçasına (veya mesela sosise sucuğa) sarıp direk ateşte pişir. Dene mutlaka.
- Donmuş 1.5 litrelik pet şişe seni 1 gün idare eder. Pette donmuş su asla içilmez ama yanına koyacağın gıdaları soğuk tutmaya yarar. Büyük marketlerde bulunan soğuk tutan termos torbalardan al mutlaka. Hatta birkaç tane alıp iç içe koy, etin peynirin sağlam kalır.
- Bazlama arasına kaşar ve sucuk koyup at mangala veya sacın üzerine. Akar falan dersen alüminyum folyoya sarmayı dene.
- Yumurtanın sivri tarafını bir iğne ile delip közün içine koy. 10-15 dakikaya hazır.
- Poşette omlet. Fırın torbasına omlet malzemelerini koyup kaynar suya at bu kadar. Temiz tava yoksa bu yöntem lazım olur.
- Ocak üstü tost makinası. Bu da ne demeyin. Şu eskilerde çok kullanılan, ocak üstünde iki taraflı ekmek kızartmaya yarayan metal malzeme var ya, o işte. Çok çok işe yarar. Ateş göstermeden mangal ve özellikle köfte yapmaktan, omlet, tost yapmaya kadar. Uzun saplı olanları makbuldür.
- Muzları kabuğunun içinde boydan boya kes ve içine çikolata kır. Ateşim üstüne koy. Pişmiş muz içi çikolata pasta etkisi yaratacak.
Kamp Atarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Malzeme kısmını halletiysek şimdi tüm kampçılara tecrübelerle sabit tavsiyeler kısmına geldik demektir. En az kamp malzemeleri kadar Nasıl Kamp Yapılır? Kampta nelere dikkat edilir? öğrenmelisiniz. Yazının burasında hemen sözü Erol Hocama veriyorum.
- İyi bildiğin bir yer değilse güneş batmadan kamp kurmalısın. Çevresini görmediğin bir yere kamp kurma.
- Tek katlı çadırda içerisi nem olur, üstelik daha az izolasyon sağlar. Eğer kamp yapmayı devamlı yapacaksan festival çadırlarından uzak dur.
- Akşam erken yatacaksan çadırı (ateşin ve sohbetin bol olduğu) meydandan uzağa kur ki gürültü seni rahatsız etmesin.
- Çadır kazıklarını iyice çak, birileri ayağında terlikle onlara parmağını vurursa yarılır kesin. Hava çok sakinse ve açıklık bir alanda değilsen kazıkla iple falan uğraşma hiç, içine malzemeleri koy gitsin. Hem rahatsız olursan yer değiştirmesi de kolay olur.
- Çadırlar arasında gezerken karanlıkta iplere takılan çok olur, özellikle kafa iyiyse.
- Çadırın altını iyice düzle. Eğimli bir zemine asla çadır kurma. Bütün gece kayıp durursun, uyku imkansız olur.
- Çadırın kapısını asla açık bırakma. Her açık bıraktığında içeri sinek, böcek dolacaktır. Sonra tüm gece uyuyamazsın.
- Kamp alanında çok çadır olma ihtimali varsa arabanı çadırın dibine götüreceğim diye çadır alanına sokma. Hem etrafın çadırlarla çevrileceği için orada mahsur kalırsın. Hem görüntüyü çok bozar, hem de birileri senin yüzünden yamuk bir yere çadır kurmak zorunda kalır.
- Gece çadırda rahat edemedim diye arabada yatma. Donarsın ve hiç rahat edemezsin. Arabanın kaportası büyük bir radyatör görevi görerek içeriyi çok soğutur. Sonra üşüyüp gece gece arabayı çalıştırırsan çadırlardan şikayet gelir emin ol. Sen sen ol, mutlaka rahat edeceğin bir ortam kur çadırında. Önceden 10 dakika gir yat emin değilsen.
- Ayakkabıyı çadır dışına bırakacaksan bir poşete koy ve ağzını kapat. Çadır içine alacaksan da poşetle al ya da çadırın ön tarafında altını biraz kaldırıp altına koyabilirsin. Çift katlı çadırlarda iki tente arasına koyabilirsin. Silkelemeden sakın giyme!!! Bir seferinde ayağımı örümcek ısırmıştı.
- Uyku tulumu yatana kadar açılmaz.
- Giyecekleri çadırın dışında yan tarafa (yatağın kenarına falan) koyarsan gece yanlardan süzülen nem onları kesin ıslatır. Naylon torba ile sakla veya çadıra değmeyen bir yere as.
- Mümkünse yiyecekleri çadırda tutma. Gece hayvanlar başına üşüşebilir.
- Sabah hava serin oluyorsa ve soğuk şeyler giymekten nefret ediyorsan kıyafetlerini bir torba ile uyku tulumunun içine al
- Yağmur ihtimali varsa çadırı çukura kurma, az da olsa tümsek olsun.
- Çadır içinde ateş, ocak gibi şeyler yakılmaz. Pro ise o başka ama yine de devrilince etrafı tutuşturacak (sıvı yakıtlı) şeyleri asla yakma. Çok dikkatli olmak kaydıyla reşo yakıtı olabilir.
- Çok üşüyen biriysen ve eksi dereceli bir uyku tulumun yoksa yanında termofor yani su torbası taşıyabilirsin. İçini sıcak su doldurup yatmadan yarım saat önce çadıra koyarsan sıcacık olur. Termofor yoksa bir pet şişe ile de yapabilirsin. Dikkat et elini yakma. Şişeyle uyuma. Kapağı açılırsa yanarsın ve ıslanırsın.
- Suyun çok yakınında çadır kurarsa gece kurbağalar seni uyutmaz.
- Yerdeki ayak izlerine bakarak sabah oradan sürü geçip geçmeyeceğini anlarsın. İneklerin göç yolunda kalma, inan her şeyi ezerler ve yerler. Soslu tavuk kanadını paketiyle yediklerini gördüm.
- Şişme yatak, özellikle hava veya yer biraz serinse içindeki hava soğuduğu için gece üşütmeye başlar. Üstüne bir mat, battaniye ve yedek uyku tulumu sersen iyi olur.
- Uyku tulumuna kalın kıyafetlerle girme sakın. Gece terlersen ısınmak yerine donmaya başlarsın.
- Plates, yoga için kullanılan geçmeli matlar çok keyif düşkünü olanlar ve çadırda fazlaca vakit geçirenler için birebirdir. Tabana döşe, hem soğuğu, hem nemi keser. Hem de yumuşacık olur.
- Rahat yastığın yoksa rahat uyuyamazsın.
- Karınca yuvasının yakınlarına çadır kurma
- Kafa lambanı ya kafanda ya da cebinde taşı. Hep aynı yere koy. Yoksa deli gibi ararsın.
Kampta Emniyet, Güvenlik
- Kampta emniyet ve tedbir altın kuraldır.
- Orman içlerine falan dalacaksan mutlaka gitmeden birilerine haber ver. Telefonuna güvenme. Çekmesi gereken yerlerde çekmez.
- Çantaları asla ama asla açık bırakma. Eve içinde ne götüreceğini bilemezsin.
- Gece açıkta yiyecek ve çöp bırakma. Vahşi hayvanlar veya köpekler gelip dağıtır. Poşete koysan bile yırtarlar. Yüksek bir yere as en iyisi.
- Yiyecekleri çadıra da alma. Gece bir ayının kokuya gelmesi hoş olmaz. Mümkünse arabaya falan koy ya da yüksek bir dala as.
- Mümkünse çadırını yemek pişen ve yenen yerden uzağa kur.
- Etraftaki hayvanları asla besleme, başa bela olurlar.
- Mümkünse gece herkes yattıktan sonra tuvalete falan gitme. Birileri gittiğini bilsin hiç olmazsa. En iyisi çadırda bir pet şişe bulundurmak. :O
- Böcek kovucu sprey lazım olur, unutma (DEET oranı yüksek olsun). İnternette evde yapabileceğin böcek kovucu tarifleri de var bir çok.
- Johnson Bebe yağı da sinekleri kaçırır.
- Arabaların cam ve kapılarını açık bırakma, yol boyu böceklerle uğraşırsın.
- Bir ilkyardım kiti bulundur.
- Eğer yağmur ihtimali varsa bir kaçış yeri hazırla gider gitmez. Çadırcılardan ucuza alınacak bir branda iş görecektir.
- Suyun iz yaptığı yerlerde kamp yapma, senin oralara damla düşmezken yukarılara yağacak yağmur sel olur gelir.
Kampta Hijyen ve Çöp Sorunu
Kamp malzemelerini ve nerde, nasıl kamp yapacağımızı öğrendiysek, şimdi sıra gittiğimiz yerlerde ayak izimizden başka bir şey bırakmama kuralına gelmiş demektir.
- Bir sabun alıp bunu bir rende (veya meyve/sebze soyucu) ile ince ince dilimlersen tek kullanımlık sabunların olur. Sabun tozu haline de getirebilirsin tabi. Islak mendilde olur.
- Yanına alacağın kalın ve büyükçe poşetler her türlü pisliğini eve götürmene yardımcı olur. Çok gerekmiyorsa dağda bulaşık yıkamaya uğraşma. Islak mendillerle de bulaşık işini halledebilirsin.
- Çöpler gömülmez. Plastikler yakılmaz.
- Dolu olarak götürebildiğiniz her şeyi boş olarak da geri taşımanız mümkündür. Tembellik edip orada bırakmayın sakın.
- Bir tesiste kamp yapmıyorsan, tuvalet yoksa yani doğadaysan tuvalet için bir çukur aç ve göm. Suya yakın yerlere yapma.
- Çöp torbası, tuvalet kağıdı, havlu kağıt, ıslak mendil unutma!!!
Çöplerimizi atmamayı, doğayı kirletmemeyi bence başarabiliriz. Çocuklarımıza öğretebiliriz. Gelecek nesiller bu bilinçle büyüyebilir. Bu güzel cennet vatanımız çöpsüz olmayı hak ediyor. Biz Türkler kendimize yakışır şekilde davranmayı, çevremizi kirletmemeyi acilen öğrenmek zorundayız. Gezdiğim yabancı ülkelerde bu çevre bilincini gördükçe, bizim kendi memleketimize ne kadar hoyrat davrandığımızı görüyorum ve kahroluyorum. Çöpünüzü çöp kutusundan başka bir yere atmayın.
İnstagram hesabımdan hala takip etmediniz mi? 😉 nerdesinbahar
Diğer Kamp yazılarım:
- Kamp arşivime buradan ulaşabilirsiniz.
- İstanbul’a yakın kamp – karavan alanları
- İstanbul içi kamp – karavan alanları
Keyifle…
2011’de tam zamanlı işinden istifa edip tutkusu olan seyahat etmeyi iş haline getirdi. 2017 yılından beri Hürriyet Seyahat’te gezgin yazar, 2018’den beri de blogunda yazılar yazıyor. Blog ilk etapta gazetedeki yazılarının arşivi olarak düşünüldü ancak daha sonra istediği gibi özgür yazmanın tadına vardı. Gezdiği yerler kadar yollarda tanıştığı, dokunduğu hayatlarında hikayesini yazıyor. Belki bir gün bir hikayenin kahramanı da siz olursunuz kim bilir?